Personenalarmering

Als u zich thuis of buiten niet helemaal zeker voelt, kunt u gebruik maken van onze dienst ‘personenalarmering’. U draagt dan een alarmknop om uw hals. Met één druk op de knop alarmeert u onze Thuiszorg en komt er zo snel mogelijk hulp naar u toe. Doordat de zorg vaak dichtbij is, kunt u weer dingen ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door het park, of met een veiliger gevoel door het huis wandelen.

Zo werkt het

U draagt een losse alarmknop om uw hals. De alarmknop is aangesloten op het 3G/4G netwerk, hierdoor bent u altijd bereikbaar. Wanneer u dringend hulp nodig heeft, drukt u eenmalig op de knop. Vervolgens zal er een signaal naar de meldkamer gaan, waar dag en nacht een professional aanwezig is. Op de meldkamer wordt één van de sleutelhouders gebeld, die u vooraf heeft opgegeven. Wanneer u Professionele Alarmopvolging krijgt, zal er ook een professionele hulpverlener gestuurd worden. Zij komen zo snel mogelijk ter plaatse.

Soorten abonnementen

Er zijn 2 verschillende soorten abonnementen beschikbaar, namelijk:

Alarmopvolging door mantelzorger(s)

Sleutelhouders kunnen mantelzorgers zijn, zoals familieleden, buren of vrienden (Mensen die u zelf kiest). Zij zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar en binnen een half uur ter plaatse. U zorgt ervoor dat zij bij u naar binnen kunnen in geval van een calamiteit. Het betekent dat u de deur niet van binnenuit vergrendelt. U zorgt ervoor dat de extra sleutels bij uw sleutelhouders aanwezig zijn voordat wij de apparatuur komen plaatsen.

Om u optimaal van dienst te zijn moeten de sleutelhouders aan drie voorwaarden voldoen:

  • Dag en nacht goed telefonisch bereikbaar.
  • Toegang hebben tot uw woning.

Als de sleutelhouder afwezig is moet de meldkamer hiervan op de hoogte zijn. Het meest handige is dan dat u of de sleutelhouder voor vervanging zorgt.

Professionele Alarmopvolging

Het kan zijn dat er geen familieleden of vrienden in de directe omgeving wonen of dat u een speciale zorgvraag heeft. Kiest u dan voor professionele alarmopvolging. De Thuiszorg zorgt ervoor dat een professionele hulpverlener bij u langs komt wanneer u hulp nodig heeft, de sleutelhouder dient wel bereikbaar te zijn om de woning te openen.

Tarieven

Klik op de onderstaande link voor de meeste recente prijslijst van 2019:
Tarievenlijst Personenalarmering 2019